Premierul ungar Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care vorbește despre situația coronavirus la nivelul țării sale.

Acesta a precizat la începutul videoclipului că are numai vești proaste și a continuat prin a preciza că Ungaria se confruntă cu cele mai dificile săptămâni de la începutul pandemiei.

Premierul Viktor Orban spune că numărul cazurilor de coronavirus a crescut brusc, punând acest lucru pe seama noilor tulpini ale virusului.

„Ne confruntăm cu cele mai dificile două săptămâni de la începutul pandemiei. Numărul infecțiilor crește brusc și va continua să crească din cauza noilor tulpini”, a afirmat Orban.

Amintim că joi, Ungaria a înregistrat cel mai mare număr de infectări din acest an, respectiv 4.385 de cazuri.

Măsurile au fost prelungite

În încercarea de a opri această creștere, autoritățile ungare au decis prelungirea măsurilor de izolare parțială până la data de 15 martie, arată șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Următoarele două săptămâni vor fi „extrem de dificile”, a spus și acesta, adăugând că ritmul vaccinărilor se va accelera în condițiile în care s-a început folosirea vaccinului chinezesc Sinopharm, de miercuri.

Premierul Ungariei se va vaccina cu vaccinul chinezesc

Gergely Gulyas a adăugat că premierul Orban va fi vaccinat cu Sinopharm săptămâna viitoare.

Ungaria, cu o populație de aproximativ 10 milioane, a raportat 414.514 cazuri de la începutul pandemiei, cu 14.672 decese.

Până în prezent, puțin peste jumătate de milion de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

Toate școlile gimnaziale au fost închise din 11 noiembrie, la fel ca hotelurile și restaurantele, iar adunările au fost interzise.