Probleme mari la uzinele Dacia. Totul a devenit public. Mai mulți angajați au uzinei au fost descoperii infectați cu noul coronavirus.

Alertă la Dacia

Este alertă la Dacia după ce mulţi angajaţi ai Uzinei Dacia sunt infectaţi cu COVID-19. Compania nu a comunicat numărul lor și nici DSP nu a dat ale detalii.

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură”, a transmis Renault Group, într-un comunicat.

Adrian Stoica, medic epidemiologist la DSP Argeş, a spus că nu ştie la acest moment numărul angajaţilor pozitivi, conform mediafax.

„La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie.in 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi”, au comunicat oficialii companiei, în momentul redeschiderii uzinei.

Dacia are în total 17.000 de angajaţi, dintre care 14.000 sunt angajaţi pe platforma industrială. Aproximativ 1.000 de angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar producţia din România a scăzut cu 30%.