Oficiali de top ai Facebook, Google şi Twitter au fost audiaţi joi, online, de membri ai Camerei Reprezentanţilor, în legătură cu influenţa străină şi securitatea alegerilor, transmite Reuters. Liderii din Silicon Valley au depus mărturie în Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor în legătură cu măsurile luate pentru combaterea interferenţei în alegeri, după scrutinul american din 2016, în condiţiile în care pe 3 noiembrie vor avea loc din nou alegeri prezidenţiale.

”Analizând în ansamblu, nu pot afirma că am încredere că alegerile din 2020 nu vor fi influenţate de actori maliţioşi, străini sau interni”, a spus preşedintele Comisiei pentru Informaţii, Adam Schiff, în timpul audierii, potrivit news.ro.

Înainte de audiere, martorii au descris activitatea fiecărei companii pentru a combate dezinformarea şi pentru a îmbunătăţi integritatea alegerilor. Declaraţiile scrise, de la deschiderea audierilor, au fost susţinute de Nathaniel Gleicher, şeful politicii de securitate a Facebook, Nick Pickles, director de strategie şi dezvoltarea politicii publice globale la Twitter, şi Richard Salgado, director pentru aplicarea legii şi securitatea informaţiilor la Google. Pickles a subliniat că problema merge dincolo de moderarea conţinutului.

”Simpla eliminare a conţinutului nu va răspunde acestei provocări şi, deşi joacă un rol important, în special în combaterea manipulării platformelor, guvernele trebuie să joace un rol în abordarea problemei mai largi”, a afirmat Pickles în declaraţia sa.

”Cu toate că propunerile de politici ar putea fi diferite, este clar că acesta nu este momentul pentru a restricţiona comunicarea publică online şi valorile care stau la baza Internetului deschis”, a mai spus acesta.