Uraganul Dorian continuă miercuri să se îndrepte spre Statele Unite ale Americii după ce a făcut prăpăd în Bahamas unde a provocat moartea a cel puțin șapte persoane, scrie news.ro.

CNN a surprins imaginile dezastrului deasupra insulei Grande Abaco. Sute de case și mașini scufundate, inundații, caracterizează imaginile de-a dreptul apocaliptice. Locuitorii au trăit „zile de oroare, temându-se pentru viaţa lor şi a celor apropiaţi”.

Un pescar din Bahamas, Howard Armstrong, mărturisește îndurerat cum soția sa a murit înecată lângă el: „Biata mea soţie a făcut hipotermie şi stătea pe dulapurile de la bucătărie până când s-au dezmembrat. Am fost cu ea când s-a înecat.”

Grand Bahama şi insulele Abacos, unde s-a abătut Dorian înainte de a-şi continua drumul dezastruos, au rămas în mare parte rupte de lume. Americanii au trimis pe insula Andros (sud) elicoptere pentru a ajuta la salvarea oamenilor.

Uraganul Dorian a fost retrogradat luni la categoria 4 din 5. Miercuri acesta a fost iar retrogradat la categoria 2, cu vânturi care pot atinge 175 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite.

Administrația Trump a anunțat marți seară că a decretat stare de urgenţă în Carolina de Nord, și a debloca fonduri în „speranţa de a nu fi nevoie de acestea”.