La doar o zi după ce Gabriela Firea, primarul Capitalei, a povestit la Antena 3, despre sârma de 4 centimetri descoperită în colonul său, a venit rândul unei alte dezvăluiri incendiare. Este vorba despre vicepreședintele PSD Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor. Acesta a susținut, miercuri, la Antena 3, că a descoperit că a fost otrăvită cu mercur atunci când a fost nevoită să renunțe, din motive de sănatate, la funcția de ministru.

„Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație de fapt extrem de gravă. Eram ministru al Pădurilor în guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârșitul lui noiembrie am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament și, cu toate astea, mă simțeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac și o analiză toxicologică. Și, în 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reieșit intoxicație cu mercur în concentrație mare”, a povestit Doina Pană.

Ea a explicat de ce nu a anunțat imediat poliția.
„Pentru că îmi depusesem demisia, dat fiind faptul că mă simțeam foarte rău, încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până în 29 ianuarie pentru că nu a semnat președintele Iohannis, am depus plângere la poliție abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă dați seama, ministru în guvernul României otrăvit”, a susținut liderul PSD.

Doina Pană s-a ferit, însă, să dea mai multe detalii pe subiect. „Mai mult nu pot să va spun, este o anchetă în derulare și sper din tot sufletul să-i prindă. (…) Vreau să-i prindă, ca să se sperie, să nu mai încerce și cu alții”, a insistat Doina Pană. „Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza și m-am putut trata, pentru că altfel muream de infarct și toată lumea zicea că de stres”, a mai spus fostul ministru.

Întrebată dacă bănuiește pe cineva, Pană a spus „Vă dați seama că eu eram ministru la Păduri, eu luasem încă din 2014 mai multe măsuri, încât de la 8,8 milioane mc cât se tăiau ilegal pe an s-a ajuns la 0,4 milioane mc/an. Vă dați seama cam ce prejudicii financiare am generat pentru cei care se ocupau cu tăierile ilegale de arbori? Nu pot să spun că sunt sigură, pentru că încă nu am dovezi, dar evident că de-acolo (bănuiește că ar fi venit otrăvirea, n.r.)”.
În data de 3 ianuarie 2018, Doina Pană a demisionat din Guvernul condus la acea vreme de Mihai Tudose. Ea a renunțat la funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, invocând motive de sănătate.
UPDATE:  Cazul a ajuns în atenţia DIICOT, susțin jurnaliștii de la România TV.