Românii au o stare de sănătate bună, conform anunțului făcut de MAE. Ultimele informații anunță că primesc îngrijire de specialitate.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Paris a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a opt cetăţeni români, lucrători în cadrul unei ferme agricole din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franţa. Reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă Agenţia Regională de Sănătate, preşedintele Departamentului Landes şi Prefectura Landes, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile franceze, cetăţenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de faţă, într-un centru de carantină”, se transmite într-un comunicat de presă al MAE.

MAE precizează că reprezentanţii misiunii diplomatice a României au contactat cetăţenii români, iar aceștia au dat asigurări că se simt bine, iar condiţiile din centrul de izolare sunt optime şi beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

„Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetăţenii români, cu angajatorul acestora şi cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Paris +33 (0)6 80 71 37 29”, a mai anunțat ministerul.