Este alertă maximă în Anglia din cauza noului COVID. Îngrijorarea este maximă mai ales
cu privire la gradul mare de răspândire în supermarketuri. Autoritățile britanice atrag atenția în special persoanelor care încalcă regulile sanitare. Acestea nu poartă măști în timp ce fac cumpărături.

Despre pericolul răspândirii noului COVID a vorbit ministrul pentru implementarea vaccinului COVID-19, Nadhim Zahawi.

„Ne îngrijorează faptul că, de exemplu, în supermarketuri trebuie să ne asigurăm că oamenii poartă de fapt măști și urmează sistemul unidirecțional”, a declarat el pentru Sky News.

„Pledoaria noastră este adresată tuturor, tuturor și tuturor. Aceste reguli nu sunt limitări care trebuie încălcate. Aceste reguli sunt acolo pentru a încerca să ne asigurăm că aducem acest virus sub control ”, a spus el.

În opinia sa, cel mai important lucru este respectarea regulilor atunci când se fac cumpărături.

“Cel mai important lucru de făcut acum este să vă asigurați că … se respectă … respectarea regulilor atunci când oamenii merg în supermarketuri.”, a punctat Zahawi. El a ținut să mulțumească supermarketurilor pentru că au făcut „o treabă extraordinară” în serviciul comunităților lor și au oferit facilități pentru lansarea vaccinării.

Explozie de COVID în Anglia

Trebuie spus că Marea Britanie se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19. Motivul are legătură și cu noua tulpină care cauzează o răspândire rapidă a bolii. În acest moment, 22 de țări din Europa au înregistrat deja cazuri legate de noul COVID.

Din cauza transmisibilității sale sporite, noua tulpină riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare, potrivit sursei citate.

Varianta britanică nu schimbă natura bolii, a susținut directorul OMS Europa.

“Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav” iar “copiii nu par să fie mai expuși”. Din primele informații oferite de specialiști, se pare că vaccinurile împotriva Covid rămân eficiente în fața variantei britanice.