ANM prognozează că vom avea un val de ploi, vijelii și grindină în mai multe regiuni ale țării. În perioada următoare, temperaturile vor atinge niveluri specifice verii, însă vor fi însoțite de fenomene meteorologice extreme.

Există excepții în zonele sudice, unde temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an.

Ploi torențiale și descărcări electrice în mai multe zone

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în următoarea perioadă prin înnorări temporar accentuate. Aceste averse vor avea şi caracter torențial şi descărcări electrice. Aceste vor fi în Oltenia, Banat şi în Crișana, local în Transilvania şi Maramureș şi izolat în celelalte regiuni.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în general de 15…20 l/mp. Izolat, vor fi de peste 40 l/mp şi vor fi condiții de grindină.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaților Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60…70 km/h.

ploaie
ANM a anunțat ploi și vijelii/SURSA FOTO: Dreamstime

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 20-27 mai 2024

Prognoza meteo de la Administrația Națională pentru Meteorologie pentru săptămâna 20-27 mai 2024. Temperatura aerului va fi în general în concordanță cu mediile specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că acestea vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi mai abundente. E valabil în special în jumătatea de vest a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 mai – 3 iunie 2024

Pentru săptămâna 27 mai – 3 iunie 2024, se prognozează că temperatura medie a aerului va fi apropiată de mediile multianuale în toate regiunile țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea zonelor din țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3-10 iunie 2024

În perioada 3-10 iunie 2024, se prevede că mediile valorilor termice vor fi ușor peste normele climatologice ale perioadei în întreaga țară.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10-17 iunie 2024

În săptămâna 10-17 iunie 2024, se estimează că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele multianuale. Este valabil în regiunile sudice și estice. În restul țării vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în special în sudul și sud-estul teritoriului. În restul țării se va situa aproape de cel specific pentru această perioadă.