Este alertă ANM. În București s-a emis o avertizare imediată cod galben de furtună. Până la ora 19:30, în Capitală pot apărea ploi cu caracter torențial, care vor cumula 20 – 25 l/mp, descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului.

Sâmbătă, între orele 10:00-21:00, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei sunt prognozate fenomene de instabiliatate atmosferică, care se vor  manifesta prin averse care pot deveni torențiale și pot depăși  40 l/mp și pe arii restrânse 60-80 l/mp, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, care se pot transforma în vijelie.

Așadar, județele care se află sub cod portocaliu sunt: Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău  Prahova, Brasov, Harghita, Argeș, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Mure, Covasna.

Sâmbătă, între orele 10:00 și 21:00, în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp.
Județele care se află sub alertă de cod galben, sâmbătă sunt: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Bacău, Neamț, Suceava, Dâmbovița, Argeș, Olt, potrivit hărții puse la dispoziție de ANM.

De altfel, de duminică de la ora 21:00, până luni la ora 10:00, intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor cădea averse care pot căpăta și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp. Sunt așteptate și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.