Lufthansa a anunţat sâmbătă că furtuna Sabine, care va lovi regiuni din Europa începând din acest weekend, va duce la anulări sau întârzieri de zboruri, transmite Reuters.

„Mai exact, de sâmbătă după-amiază (8 februarie) şi probabil până marţi (11 februarie) vor avea loc anulări de zboruri”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, adăugând că sunt posibile şi întârzieri. Operatorul aerian nu a oferit alte detalii, dar solicită pasagerilor să urmărească site-ul lufthansa.com pentru informaţii actualizate, a spus purtătorul de cuvânt.

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat la rândul său că vor avea loc perturbări mari ale traficului feroviar începând de duminică de la ora 17:00 GMT, în special în nordul şi vestul Germaniei.

Compania recomandă pasagerilor care intenţionează să se deplaseze începând de duminică şi până marţi să îşi amâne călătoriile.

Se estimează că furtuna Sabine va ajunge în Germania la sfârşitul weekendului, aducând vânturi puternice şi ploi. Duminică, se prognozează ploi puternice, inclusiv grindină şi vânt puternic.