Mai precis, autoritățile din Danemarca au retras un produs foarte popular și în țara noastră, deoarece pot cauza „otrăvire acută”. Este vorba despre trei sortimente de tăieței sud-coreeni.

Danemarca a retras de la vânzare acest produs

Tăiețeii produși de un brand sud-coreean foarte popular în vest, Samyang Foods, au fost retrași de pe rafturile magazinelor.

Cele trei sortimente de tăieței retrase de la vânzare de către autoritățile din Danemarca sunt:

  • Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken;
  • Samyang 2x Spicy & Hot Chicken;
  • Samyang Hot Chicken Stew.
Magazin
SURSA FOTO:unsplash.com/ Fikri Rasyid

Nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet era periculos de ridicat

Autoritatea daneză a precizat că nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet de tăieței era „atât de ridicat încât prezintă un risc de otrăvire acută pentru consumator”.

Potrivit unui comunicat, produsele respective ar trebui returnate la magazinul de unde au fost cumpărate.

„Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca.

Este prima dată când produsele firmei sunt retrase

Compania din Coreea de Sud a precizat că este prima dată când produsele firmei sunt retrase de la raft pentru că au fost considerate mult prea picante.

Compania a subliniat și că va lucra pentru a înțelege mai bine reglementările locale de pe piețele de export.

Un purtător de cuvânt a explicat că produsele lor sunt exportate în întreaga lume, conform The Guardian.

„În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”, a declarat un purtător de cuvânt de la Samyang Foods.

Profitul operațional al companiei a ajuns anul trecut la peste 110 milioane de dolari

Profitul operațional al companiei a ajuns anul trecut la peste 110 milioane de dolari. Administrația de Medicină Veterinară și Alimentară din Danemarca susține că acești tăieței, disponibili și în România, ar conține niveluri periculoase de capsaicină.

Capsaicina este un alcaloid care se găsește în diferite specii de ardei iute și imprimă gustul iute, arzător al ardeiului. Compusul a fost extras pentru prima dată în formă impură în 1816 de Christian Friedrich Bucholz (1770–1818).