„Am votat mai convinsă ca niciodată că acesta este un moment unic în istoria României recente şi care poate să marcheze viaţa României şi a românilor. Acest vot poate să ne ducă spre Europa, poate să ne ofere dezvoltare, instituţii puternice, sisteme publice funcţionale. Acest vot de astăzi poate să ne conducă într-o perioadă de patru ani de stabilitate guvernamentală, în care să construim. Eu am votat pentru o Românie europeană şi pentru o Românie dezvoltată şi îi îndemn pe toţi cei care vor să trăiască într-o Românie dezvoltată să meargă la vot şi să-i îndemne şi pe alţii să meargă la vot.

Dacă îmi permiteţi, de aici, de la Sibiu, i-aş îndemna pe toţi românii să meargă la vot şi, dacă preţuiesc democraţia, să înţeleagă că indiferent de ce scriu pe Facebook, de ce cred în interiorul sufletului, de ceea ce discută cu prietenii, nu se poate realiza dacă nu merg la vot. Democraţia se apără prin vot şi astăzi mi-aş dori ca românii să înţeleagă lucrul acesta şi să-şi aleagă direcţia în care vor să meargă. Votul este unul sigur şi am verificat asta şi, de asemenea, vor putea să verifice cu toţii în cabina de vot”, a declarat Raluca Turcan, după ce a ieșit de la urne.

Raluca Turcan este pro-vaccinare împotriva COVID

Raluca Turcan, prima pe lista pentru Camera Deputaţilor a PNL Sibiu, a declarat în data de 6 decembrie că este pro-vaccinare împotriva COVID-19.

„Eu sunt pro-vaccinare. Evident că priorităţile vor fi stabilite la nivelul Guvernului şi al Comisiei de Strategie, însă eu sunt pro-vaccinare”, a transmis Raluca Turcan.

Claudiu Năsui a votat

Claudiu Năsui, copreședinte al alianţei USR PLUS Bucureşti, a afirmat că a votat la scrutinul parlamentar cu gândul că este cea mai importantă zi pentru următorii patru ani.

„Felul cum poporul român acţionează astăzi, votează astăzi va determina felul cum va arăta România în următorii patru ani de zile. Dacă ne dorim o Românie fără hoţie, dacă ne dorim o Românie mai aproape de idealurile europene, dacă ne dorim o Românie aşa cum vedem şi noi că merge în alte ţări, că sunt sisteme funcţionale în alte ţări şi ne dorim să le avem şi noi, asta se poate întâmpla dacă astăzi ieşim la vot şi votăm în consecinţă”, a declarat Năsui, după ce a votat la o secţie organizată la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

„Românii ar trebui să iasă la vot. Mesajul este să iasă la vot, să voteze şi să ştie că o Românie mai bună este posibilă. Şi este posibilă dacă astăzi îşi folosesc dreptul de vot. Dreptul de vot este colosal de important într-o democraţie. Ne-am luptat pentru dreptul acesta, s-a murit pentru dreptul acesta chiar aici în Piaţa Universităţii acum 30 de ani. Haideţi să-l folosim şi haideţi să dăm României şansa pe care o merită”, a transmis Claudiu Năsui.

Trebuie menționat că la aceeaşi secţie au votat şi candidaţii USR PLUS Cristina Prună, Cristian Seidler, Mihai Badea, Alin Apostol, Denisa Neagu, Oana Ozmen.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin