Astfel, până la ora locală 10:00, peste 400 de persoane au votat la Mestre, în Italia, în timp ce şirul persoanelor care veniseră să voteze a crescut considerabil.

În primul tur al scrutinului prezidenţial, la Mestre au votat aproximativ 1.900 de persoane. Favorita alegătorilor moldoveni din Italia a fost Maia Sandu, care a obţinut 80% din sufragii, faţă de contracandidatul său prorus Igor Dodon, care a acumulat doar 7,2% din voturi.

La cele două secţii de votare deschise la Moscova, peste 1.000 de persoane stăteau duminică dimineaţă la coadă ca să voteze, potrivit portalului Deschide.md. În total, în capitala Rusiei au fost aduse 6.000 de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, transmite corespondentul RISE Moldova la Moscova.

Potrivit observatorilor, în cazul în care cozile se vor menţine şi în următoarele ore, este posibil ca buletinele de vot să se dovedească insuficiente.

Câteva secţii de votare stau la dispoziţia alegătorilor din Transnistria. Portalul InfoPrut evocă autocare cu alegători transnistreni şi o mobilizare fără precedent în regiunea transnistreană pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Un anunţ care îi îndeamnă pe transnistreni să participe la scrutin a fost difuzat pe reţelele de socializare. De obicei, autorităţile de la Tiraspol erau reticente faţă de alegerile din Republica Moldova.

Astfel, cei care deţin acte de identitate valabile pot merge să-şi exercite dreptul la vot la următoarele secţii de votare: satul Răscăeţi – Casa de cultură, satul Copanca – Liceul Alecsandri, satul Hagimus – Casa de cultură, satul Varniţa – Liceul Ion Creangă, satul Cocieri – Primăria, satul Doroţcoe – Casa de cultură, satul Coşniţa – liceu, oraşul Rezina – Casa de cultură, satul Senatovca – – Casa de cultură.

Conform estimărilor de la ora 11:45, aproximativ 25.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au votat în diasporă. Agerpres