”Intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul din 6 decembrie. (…) Alegerile parlamentare nu trebuie amânate. (…) Actuala majoritate PSD este una ilegitimă.(…) Procesul de votare nu presupune probleme majore, dar campania dinainte implică multă prudență și neceistatea respectării stricte a tuturor regulilor de desfășurare. Au fost stabilite deja reglementări, gândite tocmai pentru a limita semnificativ riscul contaminării”, a spus Iohannis în ultima conferința de presă.

După alegerile locale, numărul cazurilor noi de Covid-19 a explodat. Acum ne apropiem de 5.000 pe zi, iar numărul morților crește alarmant, pe măsură ce secțiile de ATI se apropie de capacitatea maximă. Din 27 august, debutul campaniei electorale pentru locale, numărul cazurilor a crescut cu peste 120%. Mai exact, pe 27 august erau un total de 82.150 iar astăzi sunt 196.004 cazuri iar numărul total al morților a ajuns la 6.163.

De ce vrea Iohannis alegeri ?

Nu este nevoie de calcule complexe pentru a înțelege că organizarea alegerilor este un pericol real, că organizarea scrutinului acum va duce la pierderea de vieți omenești. Și, în aceste condiții, de ce insistă Iohannis și PNL ca parlamentarele să aibă loc neapărat în 6 decembrie ? Răspunsul este simplu, pentru că nu mai pot ascunde gunoiul sub preș. Situația economică este dramatică ! Șomajul a crescut alarmant, mii de IMM-uri dau faliment, industria Horeca este la pământ, iar guvernul Orban nu are soluții. Tot ce au făcut liberalii a fost a să împrumute bani pentru a crea impresia că lucrurile funcționează, iar acum rămân fără finanțe.

Klaus Iohannis și PNL nu-și permit amânarea alegerilor pentru că atunci, toți români ar realiza dezastrul creat de guvernarea liberală.