Aldata Solution, furnizor principal de soluţii software pentru industria de retail, a anunţat parteneriate cu o serie de companii de top din întreaga lume. Utilizând produsele software Aldata, companii precum Delhaize, Henderson Group şi Dr. Pepper Snapple Group pot face faţă schimbărilor din piaţă orientându-se către o singură platformă integrată a lanţurilor de aprovizionare.

Allan Davies, CMO, Aldata Solution: “Suntem încântaţi că aceste companii importante au ales soluţiile noastre pentru a opera într-un mod strategic, asigurând cea mai bună performanţă pentru dezvoltarea afacerilor. Aceste companii sunt exemple perfecte privind adoptarea soluţiilor noastre, cu scopul de a obţine succesul dorit pe piaţă.”

Delhaize Belgia, unul dintre distribuitorul internaţional de produse alimentare, a ales Apollo Designer Workstation – parte din suita Apollo Space Optimization – pentru a îmbunătăţi performanţa categoriei şi performanţa la raft. Această investiţie va permite Delhaize să răspundă mai bine cererii clientului, să îmbunătăţească planificarea de inventar şi să livreze în mod eficient sortimente personalizate prin crearea de planograme centrate pe consumator, la nivel de magazin. Apollo Designer Workstation este liderul de piaţă in automatizarea planificării spaţiului şi este folosit de producători şi distribuitori din întreaga lume. Cu Designer Workstation, Delhaize va automatiza producţia de planograme, permiţând executarea consistentă şi precisă a planificării categoriilor şi a lansărilor de produs la nivel de magazin, raft sau produs.

O altă companie importantă, Henderson Group – deţinătorul francizelor Spar, Eurospar, Vivo şi Vivoxtra în Irlanda de Nord – a ales Aldata pentru automatizarea reaprovizionării magazinelor şi administrarea inventarului în timp real, pentru a creşte vânzările şi a reduce costurile. Henderson Group, care distribuie produse alimentare în sectorul retail, va folosi iniţial soluţia Aldata G.O.L.D. în magazinele proprii, cu intenţia de a o implementa şi în alte magazine. Folosind o reaprovizionare automatizată şi PDA-uri pentru administrarea inventarului în timp real, Henderson Group se aşteaptă ca serviciile sale să se îmbunătăţească, ca urmare a unei mai mari disponibilităţi a produselor, în acelaşi timp permiţându-le să realizeze mai puţine inventare în lanţul de aprovizionare, rezultând costuri mai mici.

De asemenea, una dintre cele mai mari companii de băuturi răcoritoare din America, Dr. Pepper Snapple Group, a achiziţionat Apollo Designer Workstation, Enterprise Version, următorul pas în cadrul Apollo Space Optimization, care le permite distribuitorilor şi producătorilor sa îmbunătăţească performanţa categoriilor şi prezenta la raft. Dr. Pepper Snapple Group va folosi Apollo Designer Workstation, Enterprise Version pentru a sprijini iniţiative centrate pe consumator, începând cu cel mai mare distribuitor de produse alimentare din ţară si cele peste 2000 de magazine pe care le deţine.

Aldata furnizează servicii pentru companii importante din întreaga lume. Delhaize Belgia face parte din Delhaize Group, lanţ activ în opt ţări, pe trei continente. La sfârşitul anului 2008, reţeaua de vânzări Delhaize Group includea 2673 magazine. Afacerea de familie Henderson Group, care deţine francizele Spar, Eurospar, Vivo şi Vivoxtra în Irlanda de Nord, distribuie produse alimentare în sectorul retail de peste 100 de ani, aprovizionând peste 400 de magazine. Dr. Pepper Snappe Group, Inc este o companie de băuturi răcoritoare care comercializează peste 50 de brand-uri pe  piaţa din America de Nord. Cu sediul principal în Plano, Texas, Dr. Pepper Snapple Group are aproximativ 20.000 de angajaţi şi administrează 24 de fabrici de producţie şi îmbuteliere şi peste 200 de centre de distribuţie în Statele Unite, Canada, Mexic şi Insulele Caraibe.

Aldata este 100% dedicată îmbunătăţirii afacerilor focusate pe retail şi pe en-gros. Compania furnizează clienţilor soluţii de software integrate, flexibile şi moderne create special pentru a mări productivitatea, performanţa şi profitul. Cu peste 24.000 de instalări de succes în 52 de ţări, de la magazine la hypermarketuri, peste 480 de depozite deschise şi clienţi cu 5 până la 5000 de outlet-uri, compania furnizează în permanenţă informaţii pentru îmbunătăţirea afacerilor din zona retail şi en-gros. Aldata Solution este o companie publică cotată la  NASDAQ OMX Helsinki Ltd cu identificatorul ALD1V.