lightRadio Wi-Fi alege şi se conectează cu reţeaua disponibilă cea mai bună în ceea ce priveşte conectivitatea wireless în bandă largă, în acelaşi timp ajutând furnizorii de servicii să îşi extindă acoperirea prin integrarea serviciilor de tip Wi-Fi în oferta de bază pentru utilizatorul final.

Oamenilor le place să poată face trecerea de la o reţea 3G sau 4G către o reţea Wi-Fi pentru a accesa Internetul, mai ales în contextul interesului în continuă creştere pentru aplicaţii de tip cloud de stocare a conţinutului audio, video, foto şi multimedia. Cu toate acestea, trecerea de la un serviciu de telefonie mobilă la o conexiune prin Wi-Fi nu este întotdeauna foarte simplă, în special în condiţiile în care este nevoie ca utilizatorul să găsească reţelele disponibile şi apoi să treacă prin tot procesul, uneori complex, al înregistrării şi autentificării.  

lightRadio Wi-Fi simplifică acest proces dând posibilitatea utilizatorilor să treacă automat de la reţeaua de telefonie mobilă la reţelele Wi-Fi rezidenţiale sau publice fără a fi nevoie să se autentifice, să îşi pună problema modalităţilor de plată sau chiar să îşi dea seama de această schimbare. Acest lucru se întâmplă în trei feluri: folosind un program care identifică şi conectează automat utilizatorul la o reţea “cunoscută şi considerată de încredere”; prin introducerea în reţeaua furnizorilor de servicii a unor noi facilităţi prin care se gestionează trecerile de la reţeaua de telefonie la cea Wi-Fi; şi prin integrarea facilităţii Wi-Fi direct în echipamentele pentru celulele mobile mici şi în reţelele de telefonie mobilă.

lightRadio Wi-Fi răspunde în acelaşi timp unei mari probleme – securitatea. Utilizatorii preferă să se conecteze la un hotspot pe care îl cunosc şi în care au încredere, mai ales în situaţiile în care descarcă conţinut din cloud sau când au nevoie de conexiune fără întreruperi pentru a vizualiza conţinut video sau pentru a conduce un video-call.  lightRadio Wi-Fi găseşte întotdeauna acele reţele “cunoscute şi de încredere”.

lightRadio Wi-Fi reprezintă un moment de cotitură în modul tradiţional în care furnizorii de telefonie mobilă utilizează Wi-Fi: astăzi este folosit deseori pentru a descongestiona traficul în celulele supra-aglomerate ale reţelei de telefonie mobilă. Făcând posibil ca utilizatorii de telefonie mobilă să nu părăsească reţeaua sau planul tarifar pe care l-au ales, le va da furnizorilor de servicii de telefonie posibilitatea să îşi valorifice la maxim oferta, să genereze venituri, indiferent de modul în care utilizatorul este conectat la reţea.  

Cu operaţiuni în peste 130 ţări şi cu cea mai experimentată organizaţie globală de servicii din industrie, Alcatel-Lucent este un partener local cu acoperire globală. În 2010, Alcatel-Lucent a obţinut un venit de 16 miliarde de euro, compania este înregistrată în Franţa, iar sediul social se află la Paris.