„Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al şaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă”, este scris într-un comunicat al TVR.

Conform procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi cabinetul medical al instituţiei, care au luat măsurile necesare în acest caz. Persoana depistată pozitiv este supravegheată zilnic.

În comunicatul TVR se face precizarea că atât acest caz, cât şi cele anterior depistate sunt cazuri fără legătură unul cu celelalte.

O evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse

„Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse”, este scris în comunicat.

Reprezentanţii televiziunii naţionale le reamintesc angajaţilor că trebuie să poarte masca facială care să acopere atât gura, cât şi nasul, să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alţi colegi, să nu formeze grupuri mai mari de 3-4 persoane, să nu îşi atingă faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate, să respecte cu stricteţe igiena personală. De asemenea, la intrarea în instituţie este obligatorie măsurarea temperaturii.

Bilanțul coronavirus în România

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum un nou bilanț îngrijorător al celor descoperiți infectați în ultimele 24 de ore. De asemenea, și numărul celor care și-au pierdut viața a crescut îngrijorător.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.