Al şaptelea mare grup bancar kuweitian a anunţat, joi, că tranzacţia trebuie aprobată de băncile centrale din Kuweit şi Egipt. Fawzy al-Thunayan, director în cadrul Al Ahli Bank, a afirmat că tranzacţia va sprijini expansiunea regională a băncii, care vrea să-şi majoreze profitabilitatea.

Piraeus Bank Egipt, care a fost achiziţionată de banca elenă în 2005, are 39 de sucursale şi active totale de 1,27 miliarde de dolari, la 31 aprilie 2015.

Al Ahli Bank, cu active de 11,86 miliarde de dolari, are sucursale în Kuweit şi în Emiratele Arabe Unite.

Joi, la Bursa de la Atena, acţiunile Piraeus Bank au urcat cu 1,8%.

Sectorul bancar din Grecia a trecut în ultimii ani printr-un proces de consolidare, astfel că, în prezent, primele patru bănci, National Bank of Greece, Piraeus, Eurobank şi Alpha Bank, controlează aproximativ 95% din industria bancară după ce au preluat băncile mai mici.

Piraeus Bank, a doua mare bancă din Grecia, a preluat recent activele viabile ale ATEbank şi diviziile din Grecia ale grupului portughez Millennium BCP.

Piraeus Bank România este parte a grupului financiar Piraeus Bank Group, cu activitate de peste 14 ani pe piaţa locală. În 2014, Piraeus Bank România a înregistrat un profit brut de 2,1 milioane de euro şi, la finele anului, administra active în valoare de aproximativ două miliarde de euro.

SURSA: Agerpres