Simona Halep are parte de un susținător de suflet la Miami

Simona Halep și Darren Cahill au construit de-a lungul timpului o relație specială, în anii cât australianul i-a fost antrenor româncei. Absolvită de suspendarea dictată de ITIA pentru dopaj, tenismena noastră a primit un wild-card de la organizatorii turneului de la Miami. Luată pe nepregătite, lucrurile derulându-se cu viteză, Halep a plecat în Florida fără antrenor. Constănțeanca este sprijinită în continuare, cel puțin moral, de Darren Cahill, australianul cu care a câștigat primul ei titlu de Grand Slam, Roland Garros 2018. Tehnicianul a venit la ultima ședință de pregătire a româncei, pentru a-i ridica moralul.

Deocamdată, nu există discuții oficiale despre o colaborare între Darren Cahill și Simona Halep. Asta, deoarece antrenorul este angajat de italianul Jannick Sinner.

simona halep & darren cahill
Simona Halep & Darren Cahill, la Miami. SURSA FOTO: X

Cu toate acestea, înainte de debutul ei la Miami, în meciul de diseară cu Paula Badosa, românca are nevoie de sprijinul persoanelor apropiate, iar relația strânsă dintre cei doi este bine-cunoscută.

Redebutează în această seară după scandalul de dopaj

Simona Halep va juca primul ei meci după o pauză de 568 de zile. La ultimul antrenament înainte de meciul din turul 1, a fost supervizată de Darren Cahill, cel mai important antrenor din cariera sa. În timp ce elevul său, Jannick Sinner, va intra direct în turul 2 la Miami, australianul a avut ocazia să asiste la ultimul antrenament al Simonei din Florida. El a asistat la schimbul de mingi al româncei cu sparring-partnerul său portughez, Joao Monteiro. Simona Halep și Darren Cahill au colaborat în două perioade diferite. Între 2015 și 2018 și apoi din 2020 până în 2021. Recent, Simona Halep a recunoscut că Darren Cahill o ajută foarte mult. Ea nu a oferit detalii concrete despre o posibilă nouă colaborare între ei.

„Nu am antrenor. Au fost discuţii, Darren mă ajută foarte mult. Este un om special, m-a făcut să fiu mai sociabilă. Acum încearcă să mă ajute să îmi aleg oamenii potriviţi” a spus Simona Halep.

Simona Halep se va confrunta în această seară (după ora 22:00) cu Paula Badosa în primul tur de la Miami. Românca a câștigat în mod clar primele două întâlniri directe cu sportiva din Spania. Prima victorie a avut loc în turul al doilea la Madrid, cu un scor de 6-3, 6-1, iar cea de-a doua întâlnire a avut loc la Wimbledon, în optimi, cu un scor de 6-1, 6-2. Paula Badosa ocupă locul 73 în clasamentul WTA și s-a retras de la Indian Wells din cauza problemelor medicale.