Ajutorul face parte dintr-un pachet mai mare de propuneri destinat revigorării pieţei imobiliare. Finanţarea ar urma să fie acoperită şi prin impunerea unei taxe aplicate băncilor, propunere pe care republicanii au respins-o.
Aproape 11 milioane de americani nu îşi mai pot plăti ratele la creditele ipotecare, având datorii mai mari decât valoarea actuală a caselor. Alte câteva milioane şi-au părăsit deja locuinţele.
“Adevărul este că va trece mai mult timp decât ne-am dori până când piaţa imobiliară îşi va reveni din criză. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a repara daunele”, a declarat Obana într-un discurs ţinut în statul Virginia.
Casa Albă încearcă să contrapună poziţia preşedintelui Obama celei exprimate de contracandidatul republican cu cele mai mari şanse la nominalizare pentru alegerile următoare, Mitt Romney, care a afirmat că executările silite ar trebui lăsate să îşi urmeze cursul. Următoarea confruntare pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale va avea loc în Nevada, statul cu cea mai mare rată a executărilor silite din ultimii cinci ani.