France Telecom trebuie să ramburseze ajutoare de stat de circa 1 miliard de euro, considerate ilegale de către autorităţile de la Bruxelles, după ce Curtea Europeană de Justiţie a respins recursul operatorului francez de telecomunicaţii, transmite AFP.

Curtea de la Luxemburg „a confirmat decizia Comisiei care a ordonat recuperarea ajutoarelor de stat primite de France Telecom”, se arată într-un comunicat al tribunalului. Comisia Europeană a încercat timp de mai mulţi ani să oblige France Telecom să ramburseze statului francez aceste ajutoare, care au constat în exceptarea de la plata unei taxe profesionale, în perioada 1994-2002.

Autorităţile de la Bruxelles au stabilit, în august 2004, că acest sprijin este incompatibil cu legislaţia europeană şi au cerut ca France Telecom să returneze fondurile incriminate. Comisia nu a precizat suma exactă, care urmează să fie stabilită în colaborare cu autorităţile franceze, estimarea iniţială fiind de 798 milioane euro-1,14 miliarde euro, la care se va adăuga dobândă. O a doua estimare a CE, făcută în 2005, menţiona suma de 928 milioane euro, fără dobândă.

Tribunalul european a confirmat astfel, luni, decizia luată în 2004 de CE şi a respins recursul făcut de France Telecom şi autorităţile franceze.

SURSA: Mediafax

Te-ar putea interesa și: