Constructorul european de avioane, Airbus a vandut fabrica din Laupheim (Germania) companiilor producatoare de sisteme de aparare Deihl si Thales. Airbus nu a oferit detalii cu privire la aspectele financiare ale acestei tranzactii care va intra in vigoare de la 1 octombrie, pana atunci fiind trimisa spre aprobare autoritatilor in domeniul concurentei.

Grupul Deihl, cu sediul in Nuremberg (sudul Bavariei), va controla 51% din actiuni, in timp ce grupul francez Thales va detine 49% din titluri.

Fabrica din Laupheim are circa 1.100 de angajati, iar veniturile sale anuale se ridica la aproximativ 240 milioane de euro. Aici sunt produce componente pentru cabinele pilotilor, luminile de urgenta si mecanismele usilor de avioane.

Potrivit directorului executiv al Airbus, Tom Enders, aceasta vanzare joaca un rol semnificativ in implementarea programului „Power8”, care are drept scop reducerea costurilor companiei. „Aceasta miscare va intari si mai mult capacitatea noastra de a ne concentra asupra activitatii de baza si mai mult, va duce la aparitia unui furnizor puternic pentru cele mai importante componente ale cabinelor”, a precizat Enders.

Airbus, subsidiara EADS (European Aeronautic Defense and Space Company) a inceput sa aiba probleme financiare ca urmare a intarzierii cu doi ani a programului de productia a avionului A380 superjumbo.

Sursa: DW