Această soluție ajută companiile aeriene să își continue activitatea și contribuie la reducerea deficitului global de capacitate de transport aerian de marfă cauzat de menținerea la sol a avioanelor de cursă lungă în contextul pandemiei COVID-19. În plus, industria este ajutată să facă față cererii ridicate de zboruri umanitare pentru transportul unor cantități mari de echipament medical și alte provizii într-un timp scurt, pe distanțe mari.

Spre deosebire de depozitarea încărcăturii direct pe scaune, soluția Airbus facilitează operațiunile de încărcare-descărcare și protejează scaunele. Alte beneficii importante includ protecția mărită împotriva incendiilor și sistemul 9g de fixare a mărfii care previne deplasarea ei în timpul zborului.

Modificarea este propusă operatorilor sub forma unui pachet Airbus Service Bulletin, care presupune definirea, de către Airbus, a obiectivului ingineresc și gestionarea procesului de obținere a unei certificări unice din partea Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Obiectivul include înlăturarea scaunelor și a sistemului de divertisment Inflight IFE, instalarea paleților și a elementelor asociate pentru siguranță precum și reinstalarea în cabina de pasageri a echipamentelor originale pentru revenirea la zborurile de pasageri. Abordarea propusă prin Airbus Service Bulletin va fi valabilă și după depășirea pandemiei de COVID-19.