Boeing a anunţat joi că în perioada ianaurie-martie 2012 a primit 412 comenzi nete, un număr semnificativ mai mare decât cele 106 comenzi înregistrată în primul trimestru al anului trecut.

În schimb, Airbus a precizat că în primul trimestru al acestui an a livrat 131 de aparate, inclusiv patru aparate superjumbo A380. La rândul său Boeing a livrat 137 de aparate în primul trimestru.

Airbus se aştepta la o scădere a comenzilor în 2012 după ce anul trecut a înregistrat un număr record de 1.419 comenzi, un număr fără precedent în istoria industriei aeronautice.

"Aceste cifre nu constituie o surpriză. Era de aşteptat ca Boeing să recupereze o parte din decalaj’, a declarat Yan Derocles, analist la Oddo Securities. ‘Estimăm că pe ansamblul acestui an Airbus va înregistra 600 până la 650 de comenzi. Cel mai probabil Airbus îşi va concentra anunţurile de comenzi cu prilejul saloanelor aeronautice, în special la cel de la Farnborough", a adăugat Yan Derocles.

Salonul aerian de la Farnborough, care urmează să se organizeze în perioada 91-5 iulie în apropiere de Londra, este unul din cele mai mari saloane aeronautice din lume şi se derulează alternativ cu cel de la Bourget, în apropiere de Paris.
Sursa: Agerpres