De asemenea, Airbus negociază vânzarea în China a mai multor modele A380 superjumbo – cel mai mare avion de pasageri din lume, cu 525 de locuri. 

Grupul aeronautic european va vinde chinezilor 100 de avioane din familia A320şi 40 de aeronave cu un singur culoar A350, a anunţat miercuri directorul general Tom Enders, în timpul vizitei la Berlin a preşedintelui Chinei, Xi Jinping. 

''Comanda arată sprijinul pentru produsele noastre de vârf, atât în cazul aeronavelor cu un singur culoar cât şi al avioanelor de pasageri de mari dimensiuni. China este acum una din cele mai importante pieţe pentru aviaţie. Discuţiile sunt în desfăşurare pentru mai multe modele A380, pe lângă cele cinci vândute companiei China Southern Airlines Co. Airbus crede că în regiune există cerere pentru încă 100 superjumbo'', a declarat şeful Airbus. 

Separat, cancelarul Angela Merkel noi acorduri cu China, care includ grupurile germane Siemens AG şi Daimler AG. 

Pe lângă avioane de pasageri, grupul Airbus produce elicoptere, avioane de vânătoare şi echipamente de apărare. 

Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018. 

AGERPRES