Ambele companii susţin că îşi vor atinge ţintele pe care şi le-au propus pentru acest an în ceea ce priveşte comenzile şi avioanele livrate, chiar dacă industria aeronautică se pregăteşte pentru o perioadă de creştere modestă după boom-ul din ultimii ani, scrie Agerpres.

O dovadă în acest sens este faptul că atât Airbus cât şi Boeing au primit comenzi mai mici la Salonul aeronautic de la Farnborough decât la Salonul aeronautic de la Paris care a avut loc anul trecut. Airbus a încheiat sezonul de anul trecut de la Paris cu comenzi şi angajamente pentru 421 de avioane în valoare de 57 de miliarde de dolari, faţă de 331 de avioane în valoare de 50,2 miliarde de dolari pentru Boeing.

Directorul de vânzări de la Airbus, John Leahy, a recunoscut că în acest an comenzile au fost mai mici decât anul trecut. 'Da există un ciclu al comenzilor însă livrările se derulează fără probleme' a spus Leahy.

Salonul aeronautic de la Farnborough, care timp de patru zile a fost rezervat pentru profesionişti, va fi deschis pentru publicul larg până duminică, inclusiv.