Operatorul aerian Air France, parte a grupului Air France-KLM, a anunţat că concedia 1.500 de angajaţi şi va reduce capacitatea de transport pasageri cu 5% şi pe cea de transport marfă cu 15%.

Decizia companiei vine pe fondul scăderii cererii şi vizează reducerea costurilor în vederea adaptării opraţiunilor la activitatea scăzută din domeniul transportului aviatic.

Potrivit companiei, concedierile vor fi efectuate prin plecări voluntare, urmând să fie adoptat un program social. „Calendarul şi punerea în aplicare a acestui plan vor fi discutate săptămâna viitoare”, au anunţat oficialii Air France-KLM într-un comunicat.

Pierre-Henri Gourgeon, directorul general al companiei, a anunţat în luna iunie că ar putea concedia 3% din forţa de muncă totală a companiei, de 100.000 de angajaţi.

„Avem în vedere toate opţiunile, însă nu avem nimic clar de confirmat cu privire la acest subiect”, a declarat  atunci Gourgeon. Astfel, anunţul făcut astăzi confirmă planurile companiei.

Air France-KLM a înregistrat o pierdere netă de 814 milioane de euro în anul fiscal 2008/2009. Aceasta a fost prima pierdere înregistrată de liderul transportului aerian din Europa de la înfiinţarea companiei, în 2003.

SURSA: Bloomberg