Grupul aerian Air France-KLM a anunţat că a înregistrat o pierdere netă de 814 milioane de euro în anul fiscal 2008/2009.

Aceasta a fost prima pierdere înregistrată de liderul transportului aerian din Europa de la înfiinţarea companiei, în 2003. În anul fiscal precedent, compania a afişat un profit net de 756 milioane euro.

Potrivit lui Pierre-Henri Gourgeon, CEO-ul companiei, în ultimul an fiscal au fost efectuate 2.700 de disponibilizări, urmând ca în acest an sa aibă loc o nouă rundă de concedieri, de acelaşi nivel.

Conform declaraţiei lui Philippe Calavia, directorul financiar al grupului, urmează să fie desfiinţate aproximativ 3.000 de poziţii.

Pentru a diminua costurile în anul fiscal 2009/2010, Air France-KLM „îşi va diminua progresiv efectivele, va îngheţa salariile şi va folosi mobilitatea profesională internă”, a mai spus CEO-ul grupului.

Air France-KLM are în acest moment în jur de 104.000 de angajaţi, însă a fost grav afectată de criza economică globală, înregistrând o scădere accentuată a traficului.

SURSA: Business Times