AIG, asiguratorul american salvat de de la colaps de catre Rezerva Federala americana, are in plan sa vanda mai mult de 15 divizii, mai putin divizia internationala de asigurari de viata precum si divizia de pensii din SUA, pentru a putea sa plateasca imprumutul guvernamental. Acesta este in valoare de 85 miliarde de dolari.

Conducerea American International Group, asiguratorul american care a fost nationalizat, s-a reunit duminica la New York si a discutat vanzarea mai multor active, in incercarea de a iesi din criza. Mai multe persoane apropiate companiei au confirmat vanzarea diviziilor amintite mai sus.

AIG este asistat in acest sens de catre o echipa condusa de Blackstone si JPMorgan Chase.

Astfel, AIG ar putea vinde pana la 15-20 de divizii. Una dintre acestea ar putea fi divizia de leasing aeronautic International Lease Finance Corp, care ar putea aduce 10 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare afacere de leasing aeronautic din lume si se pare ca o serie de investitori din Asia si Orientul Mijlociu s-au aratat interesati.

AIG ar putea vinde si participatia de 59% din actiunile detinute in cadrul reasiguratorului Transatlantic Holdings precum si portofoliul de proprietati si divizia de investitii private.

Sursa: Financial Times