Managerul unui azil de bătrâni din oraşul sârb Niş a fost arestat pentru nerespectarea măsurilor sanitare după ce au fost depistate 144 cazuri de COVID-19 în rândul rezidenţilor şi angajaţilor centrului, relatează luni EFE.

Managerul este acuzat de atentat la adresa sănătăţii persoanelor şi este pasibil de până la 11 ani de închisoare, a declarat luni, la o conferinţă de presă la Belgrad, Zoran Gojkovic, secretarul de stat pentru sănătate al regiunii Voievodina.

Cele 140 de cazuri între rezidenţii centrului şi patru în rândul personalului de îngrijire au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Gojkovic a declarat că situaţia azilului de bătrâni din Niş este o consecinţă “a lipsei de respect faţă de normele stricte stabilite în astfel de instituiţii, precum vizitele sau ieşirile” interzise în Serbia din primele zile ale epidemiei.

Până în prezent au fost puţini pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus în centrele de îngrijire a bătrânilor din această ţară, unde au fost recenzate în total 4.054 de infectări şi 85 de decese.