Specialiștii au explicat cum cum poți afla dacă ai avut COVID fără să știi. Cele cinci semne dezvăluite de aceștia pot indica că ai avut de-a face cu temutul coronavirus.

Explicația se regăsește într-un studiu efectuat de mai mulți cercetători. Aceștia au prezentat recent simptome, care ar putea sugera faptul că ați suferit deja de COVID-19.

Mulți pacienți cu COVID-19 tind să rămână ușor simptomatici sau chiar asimptomatici, ceea ce crește șansele ca aceștia să nu se fi testat niciodată. Experții au sugerat, de asemenea, că numărul real al infecțiilor cu COVID-19 din întreaga lume ar putea fi mult mai mare decât cel raportat, potrivit timesnownews.com.

Specialiștii au explicat care sunt simptomele COVID-19 care sugerează că ați avut deja infecția cu noul coronavirus.

Care sunt cele cinci simptome clare

Primul semn indică prezența durerilor musculare. Conform studiului, 44,8% din numărul total de participanți au prezentat dureri musculare ca urmare a infecției cu COVID-19.

Un alt simptom se referă la durerile de cap. Mulți oameni au raportat dureri de cap ca un simptom comun al COVID-19. Durerea de cap pe care ați crezut că o aveți din cauza problemelor cu vederea ar putea fi cauzată de COVID-19.

Un alt semn este cel dacă ați simțit confuzie. Această stare a fost raportată ca un simptom comun al COVID-19 și 31,8% dintre participanții la studiu au experimentat-o.

Simptomul care indică cel mai clar prezența COVID este pierderea gustului și mirosului. Pierderea gustului și mirosului a fost raportată ca un simptom timpuriu al COVID-19.

Nu în ultimul rând, durerile de ochi ar trebui și ele să vă dea de gândit. Acestea au fost raportate recent ca un simptom al infecției COVID-19.

În prima zi a anului 2021, au fost raportate 13.997 de decese asociate COVID-19 în toată lumea, în numai 24 de ore. Dintre acestea, aproximativ 6.300 au avut loc în SUA şi aproximativ 5.900 în Europa, conform informațiilor OMS. În Marea Britanie, unde luna trecută a fost descoperită o nouă tulpină mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, au fost raportate vineri 53.285 de noi cazuri de COVID-19 şi 613 noi decese. Creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire, explicată de autorităţile britanice prin această nouă tulpină, riscă să provoace un colaps al sistemului sanitar, astfel că vor fi reactivate spitalele de campanie.