Sunt câteva zeci care lucrează suprafețe mari de ordinul miilor și zecilor de mii de hectare, pe care i-am prezentat în ediția-pilot a revistei Agrointel: Top 50 cei mai bogați fermieri din România.
Dar există și câteva zeci de mii care lucrează suprafețe de ordinul a câteva zeci sau sute de hectare – comparabile cu orice fermă la nivel european, și ale căror productivități sunt uneori chiar mai mari. Am ales pentru această ediție zece exemple de fermieri care dețin suprafețe mijlocii, cu productivități-record, care de cele mai multe ori depășesc dublul mediei naționale.

Sunt câteva zeci care lucrează suprafeţe mari de ordinul miilor şi zecilor de mii de hectare, pe care i-am prezentat în ediţia-pilot a revistei Agrointel: Top 50 cei mai bogaţi fermieri din România.

Dar există şi câteva zeci de mii care lucrează suprafeţe de ordinul a câteva zeci sau sute de hectare – comparabile cu orice fermă la nivel european, şi ale căror productivităţi sunt uneori chiar mai mari. Am ales pentru această ediţie zece exemple de fermieri care deţin suprafeţe mijlocii, cu productivităţi-record, care de cele mai multe ori depăşesc dublul mediei naţionale.