“În anul 2012, România trebuie să cheltuiască aproape şase miliarde de euro din fonduri europene pentru a evita riscul de dezangajări, din care 2,5 miliarde de euro sunt numai la Ministerul Agriculturii, respectiv 1,1 miliarde de euro prin APIA şi 1,4 miliarde de euro prin APDRP”, a spus Constantin.

Acesta a precizat că unul dintre obiectivele pe care intenţionează să le îndeplinească până la sfârşitul anului este de a finaliza Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

“Suntem în stare avansată, dacă nu chiar aproape de final, cu noul PNDR 2014-2020, pe care sper să îl finalizăm până la sfârşitul anului. Mă gândesc că împreună cu specialiştii din România şi cei de la Comisia Europeană să definim un nou concept pentru dezvoltarea satului românesc. În satul românesc s-au investit foarte mulţi bani în infrastructură, în aducţiuni de apă şi gaze, dar cetăţenii nu-şi permit, nu au venituri să le dea drumul. Trebuie să ne ocupăm de dezvoltarea macroeconomică a satului românesc”, a precizat Constantin.

El a preluat marţi dimineaţă mandatul de ministru al Agriculturii de la Stelian Fuia.