Ágnes Nagy s-a născut la data de 17 martie 1957 în oraşul Târgu Mureş. A absolvit cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică, din cadrul A.S.E. Bucureşti. A obţinut titlul ştiinţific de doctor în economie, specializare contabilitate şi audit, în anul 2005, cu teza de doctorat „Eficienţa auditului bancar în vederea reducerii riscului de sistem”, elaborată în cadrul ASE Bucureşti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Constantin Ionete.

La data de 16 decembrie 1998, Ágnes Nagy a fost numită în funcţia de membru al Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României (fiind susţinută pentru acest post de către UDMR). La data de 28 septembrie 2004, Parlamentul României i-a reînnoit acest mandat pentru un termen de 5 ani. La data de 2 februarie 2007, preşedintele României, Traian Băsescu, i-a conferit Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Comandor, pentru „cea mai spectaculoasă perioadă de creştere de după de cel de-al Doilea Război Mondial”, cu această ocazie fiind decorat întregul Consiliu de Administraţie al BNR.

În prezent, desfăşoară o activitate profesională în învăţământul superior, având gradul didactic de lector universitar la Târgu-Mureş şi Cluj.