‘ANAT nu mai susţine necesitatea existenţei unui minister al turismului. Rolul instituţiei ar trebui limitat la elaborarea legislaţiei şi a regulamentelor în domeniu. Promovarea turistică, spre exemplu, nu trebui să fie decisă de un minister. De asemenea, o parte din atribuţiile instituţiei pot reveni autorităţilor locale. Toate părţile implicate în acest sector pot discuta, adică agenţiile turism, patronatele, autorităţile locale, iar activitatea poate fi coordonată la nivel naţional de Organizaţia Română de Turism, aşa cum se întâmplă şi în alte state. Totodată, există deja organisme de control’, a afirmat Corina Martin.

Preşedintele ANAT a precizat, de asemenea, că Sistemul Electronic de Evidenţă a Turiştilor (SIET) este o iniţiativă bună, dar pentru care nu au fost consultate şi patronatele, în condiţiile în care acestea vor implementa sistemul.

‘Trebuie să se implementeze acest sistem, dar cu consultarea patronatelor. Sunt o serie de tehnici în legătură cu care nu s-a discutat şi cu noi, cei care implementăm, practic, acest sistem de evidenţă’, a spus Corina Martin.