Grupul bancar britanic Lloyds, controlat în proporţie de 43% de stat, a vândut divizia neprofitabilă Halifax Estate Agencies companiei LSL Property Services PLC, a doua agenţie imobiliară ca mărime din Marea Britanie, la preţul simbolic de o liră sterlină, potrivit The Guardian.

În urma tranzacţiei, vor fi eliminate 460 de locuri de muncă, însă restul de 1.050 de angajaţi ai diviziei vor fi trasferaţi la LSL, iar vânzarea exclude brandul Halifax, a precizat Lloyds.
Vânzarea se încadrează în eforturile băncii de a reduce volumul activelor neperformante, după ce anul trecut a achiziţionat HBOS. Halifax Estate Agencies deţine 218 centre, în care sunt incluse 93 de francize.

Prin cumpărarea diviziei, LSL a devenit a doua mare agenţie imobiliară din Marea Britanie.Lloyds intenţionează să-şi majoreze capitalul cu 15 miliarde de lire sterline (16,3 miliarde euro) printr-o emisiune de drepturi de preempţiune, iar fondurile strânse ar putea permite instituţiei de credit să se retragă în totalitate din programul guvernului de protejare a activelor bancare.
Autorităţile de la Londra au rulat un test de stres care a relevat că Lloyds are nevoie de capital suplimentar de 24 de miliarde de lire sterline (26 miliarde de euro), potrivit unor surse apropiate situaţiei.

SURSA:Mediafax