Grupul Africa-Israel Investments, care a dezvoltat prin intermediul subsidiarei sale AFI Europe mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, a semnat un acord pentru reducerea cu 385 mil. dolari a unei datorii de 652 mil. dolari, cedând creditorilor jumătate din drepturile asupra unei clădiri din New York.

Dezvoltatorul imobiliar nu a identificat creditorii cu care a încheiat înţelegerea. Divizia din SUA a Africa-Israel va aloca clădirii capital de 25 mil. dolari şi va primi o nouă linie de credit de 75 mil. dolari. Restul împrumutului trebuie achitat în următorii cinci ani.

Africa-Israel a cumpărat fosta clădire New York Times, denumită acum Times Square, în 2007, pentru 525 mil. dolari şi asumarea unor datorii de 715 mil. dolari. Grupul a fost afectat grav de criza financiară, care a determinat declinul valorii proprietăţilor din SUA şi Rusia.

Conducerea Africa-Israel negociază restructurarea unor datorii de 7,4 miliarde de şekeli (1,95 miliarde de dolari). Titlurile grupului erau în creştere cu 4,8% în a doua parte a şedinţei de tranzacţionare de la Tel Aviv, peste avansul general de 0,9% al pieţei.

SURSA: Mediafax