Orange şi Vodafone au început să ofere acces gratuit la internet mobil la metrou la începutul lunii noiembrie a anului trecut şi urmau să întrerupă acest serviciu la finele anului.

Operatorii au decis să prelungească oferta şi luna aceasta. Astfel, “Internetul de la Vodafone rămâne gratuit la metrou până la 31 ianuarie 2012, conform oficialiilor Vodafone”, în timp ce Orange a decis să prelungească perioada până în 15 ianuarie.

Singurul operator care va continua să ofere Internet gratuit la metrou va fi RCS&RDS. Cei care nu sunt abonaţi la  Digi Net, pot testa gratuit Digi Wi-Fi, timp de o oră pe zi. Abonaţii, în schimb, au acces nelimitat.

Pentru a putea accesa unul dintre hotspoturile companiei abonaţii trebuie să îşi facă un cont Digi Care pe  digicare.rcs-rds.ro.  Aici se selectează  opţiunea "Creare cont". Pentru finalizarea procesului şi confirmarea identităţii trebuie să introduceţi CNP-ul şi numărul contractului RCS-RDS, alături de o adresă de e-mail validă şi o parolă. După ce v-aţi înregistrat, în pagina de administrare a contului, mergeţi la secţiunea Digi Wi-Fi, alegeţi un nume de utilizator şi o parolă. Pe acestea le veţi folosi mai târziu, la conectarea de pe dispozitivele mobile. Nu mai rămâne decât să activaţi opţiunea Wi-Fi de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop şi căutaţi hotspotul Digi Wi-Fi.

Metrorex a transportat 43,46 milioane de pasageri în primul trimestru din 2011, potrivit statisticilor companiei.  Recordul companiei, de 182 milioane de pasageri, a fost înregistrat în anul 2008.