Shopping Center-ul AFI Cotroceni Park se va deschide mai devreme decât se anunţase iniţial şi se va numi AFI Palace Cotroceni Mega Mall. Astfel, AFI Europe a decis să accelereze lucrările proiectului şi să-l inaugureze la sfârşitul lui septembrie, mai devreme cu trei luni decât termenul anunţat iniţial, decembrie 2009.

Proiectul AFI Cotroceni Palace Mega Mall a absorbit o investiţie de 300 de milioane de euro, investiţie care îl situează printre cele mai mari proiecte din Bucureşti, implicând un centru comercial şi 5 clădiri de birouri. AFI Palace Cotroceni Mega Mall are o suprafaţă totală construita de 214.000 mp şi o suprafaţă inchiriabila de 76.000 mp.

Această suprafaţă va fi împărţită în trei artere, oferind 300 magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real non-stop, un complex cu 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D) şi o pistă de karting. De asemeneam complexul va cuprindecel mai mare patinoar din Bucureşti (circa 800 mp), un perete de căţărat şi grote cu diverse activitati.

Peste 85% din suprafaţa închiriabilă au fost deja închiriaţi celor mai celor mai importanţi retaileri internaţionali, printre care INDITEX, C&A, MANGO Group, Bestseller Group şi alţii.

În prezent, construcţia AFI Palace Cotroceni evoluează conform programului iniţial. Următoarea etapă a investiţiei constă în 4 clădiri de birouri (12.000 mp) şi un hotel de cinci stele.

AFI Palace Cotroceni Mega Mall este un proiect AFI Europe, unul din cei mai importanti investitori din domeniul imobiliar din Europa Centrală şi de Sud, activ prin proiecte de amploare – centre comerciale, mall-uri, proiecte rezidenţiale de lux, clădiri de birouri sau parcuri logistice.

În viitorul apropiat, AFI Europe va demara alte doua proiecte de retail: in Ploiesti – proiectul AFI Palace Ploiesti si AFI Palace Bucuresti situat în Bucureştii Noi. Cele doua proiecte sunt într-o faza avansata de obţinere a tuturor autorizaţiilor necesare pentru începerea lucrărilor de construcţie.

SURSA: AFI Europe