Compania cu capital israelian AFI Europe România, dezvoltatorul mall-ului AFI Palace Cotroceni, este în negocieri cu un potenţial cumpărător al clădirilor de birouri ce urmează a fi construite lângă centrul comercial din Cotroceni, potrivit oficialilor companiei.

„Vom demara până la sfârşitul anului lucrările la zona de birouri de lângă mall, dar deocamdată suntem în negocieri cu un potenţial cumpărător al acestor spaţii şi cu potenţiali chiriaşi. Cele două clădiri de birouri vor atrage o investiţie de 45-50 mil. euro şi suntem în proces de obţinere a autorizaţiilor de construire“, a declarat Reuven Havar (foto), CEO-ul AFI Europe România.

În acelaşi timp, compania se pregăteşte să deschidă şi şantierul celui de-al doilea mall din Bucureşti, pe fosta platformă industrială Laromet. Investiţia programată în acest proiect este estimată la 50 mil. euro. 

„Partea noastră de bani a fost deja pusă prin achiziţia terenului, a cărui valoare este de 20 mil. euro (suparafaţa destinată strict mall-ului n.red.). Săptămânile următoare urmează să semnăm şi un contract de finanţare cu o bancă, pentru restul sumei şi să începem până la sfârşitul anului lucrările. Negociem cu două bănci româneşti“, a mai spus Havar.

Potrivit planurilor companiei, cel de-al doilea mall urmează a fi deschis până la sfârşitul lui 2012 şi va fi construit tot de către Danya Cebus, braţul de construcţii al grupului israelian.

AFI a cumpărat în vara anului 2007 un teren în suprafaţă de 155.000 mp ce a aparţinut fostei fabrici Laromet din zona Bucureştii Noi şi pentru care a plătit 77,5 mil. euro.

Țintă: menţinerea numărului de vizitatori din primele zile

AFI Europe a decis să păstreze administrarea mall-ului din Cotroceni „in house“ pentru o mai bună coordonare. În prezent suprafaţa închiriabilă a centrului comercial este contractată în proporţie de 95% şi sunt deschise 210 magazine. Potrivit proprietarilor, alte zece unităţi îşi pregătesc deschiderea până la sfârşitul lunii.

„De când s-a deshis mall-ul am mai semnat cu încă 6-7 retaileri şi ne aşteptăm ca până la finalul anului să închiriem toată suprafaţa disponibilă“, a menţionat Israel Vizel, managerul AFI Palace Cotroceni.

În timpul săptămânii mall înregistrează câte 70.000 de vizitatori, iar în week-end numărul acestora ajunge la 100.000. Ținta proprietarilor este să menţină cât mai mult timp acest ritm, motiv pentru care au decis ca punctele de atracţie să fie deschise succesiv.

Biletele la IMAX vor costa 36 lei

Costul cu amenajarea celor 21 de săli de cinema şi a cupolei IMAX au costat dezvoltatorul circa 7,5 mil. euro, la care se adaugă costul cu scaunele şi tehnologia pe care o aduce operatorul Cinema City. Sălile de cinema se vor deschide publicului pe data de 20 noiembrie. Builetul la fimele IMAX va costa 36 de lei.

Un alt punct de atracţie este pista de karting care va fi inaugurată în 15 decembrie şi va fi accesibilă atât copiilor, cât şi adulţilor.

Totodată, pista de role, trenuleţul electric pentru copii şi zona de fumat narghilea se vor deschide până la sfârşitul acestui an, în etape. Magazinele din mall sunt deshise în week-end-uri până la miezul nopţii.