Deținea un hotel de patru stele, un centru spa, patru restaurante, o firmă de salubrizare și dezvolta mai multe afaceri în domeniul transporturilor și construcțiilor. În plus, era patronul unei echipe de futsal din Târgu Mureș, campioană în liga din România și, în același timp, era președintele Federației Române de Futsal și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Acum doi ani a fost acuzat de procurorii DNA de dare de mită, într-un dosar de corupție în fotbal.
Potrivit evz.ro, pasiunea lui Țerbea pentru elicoptere i-a adus numai necazuri. În celebrul scandal de corupţie în care a fost implicat atât Ţerbea, cât şi fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram, în 2011, mita a fost dată chiar în elicopter, susţin procurorii.

De altfel, numele dosarului instrumentat de DNA s-a numit chiar ”Mită în elicopter”. Omul de afaceri a vândut, după ieşirea din închisoare elicopterul său negru, care i-a adus ghinion, dar n-a renunţat la pasiunea sa. A cumpărat un elicopter nou pe care l-a utilizat şi ca mijloc de transport pentru echipa naţională de futsal a României.

În elicopterul prăbușit se aflau şase persoane la bord, însă doar o femeie a supravieţuit. Sorin Țerbea, cei trei oameni de afaceri germane și pilotul au murit.