Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,7% mai mare comparativ  cu luna  martie 2013, provenită în principal de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,4%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+7,1%) şi de la hoteluri şi  restaurante (+3,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile de  jocuri  de noroc şi alte  activităţi recreative  (-4,2%), informează Institutul Naţional de Statistică.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2014 a crescut cu 2,3% comparativ cu luna martie 2013.

Ca serie brută, în trimestrul I 2014 a fost înregistrată, la această activitate, o cifră de afaceri cu 7,0%  mai  mare  comparativ  cu  trimestrul I 2013, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+30,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,8%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+9,3%), şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (+7,1%).

Activităţile  de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,1%, se arată într-un comunicat transmis de INS.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,2% mai mare comparativ cu  trimestrul I 2013.