"Traficul s-a dublat şi urmează să se dubleze în continuare", a declarat Radu Bondar, preşedintele Consiliului de Administraţie al AIS. 

Pasagerii pot călători începând de vineri de la Sibiu spre Nurnberg, la un preţ începând de la 99 de lei, cu o companie low cost. Sâmbătă vor fi lansate de aceeaşi companie, alte două noi rute, spre Milano Bergamo şi Madrid. Un bilet de avion de la Sibiu până la Milano va avea un tarif începând de la 69 de lei, iar spre Madrid, de la 179 lei. De duminică se poate zbura de la Sibiu spre Munchen Memmingen, cu aceeaşi companie low cost, la un tarif care porneşte de la 99 de lei. 

Vineri a fost inaugurată pe Aeroportul din Sibiu prima bază a unei companii aeriene, ceea ce va însemna că aici va fi parcată o aeronavă a acestui operator, existând şi personal angajat de acesta. 

Marcel Luca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, în subordinea căruia se află AIS, a anunţat că urmează să fie deschise în viitor şi alte trei noi rute, spre Paris, Roma şi Barcelona. Deschiderea rutelor acum spre Milano şi Madrid ajută AIS să găsească un operator care să zboare de la Sibiu spre Roma şi Barcelona, a explicat vineri, Marius Gîrdea, directorul general al aeroportului sibian. 

Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, traficul s-a dublat pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, creşterea fiind de la 187.000 de pasageri, la 380.000 de pasageri pe an. Dezvoltarea AIS se explică printr-o implicare mai mare a Consiliului Judeţean şi acordarea de ajutoare de stat pentru rutele noi.