”În decembrie vom selecta compania care se va ocupa de proiectarea aeroportului. Până acum am primit șapte oferte de la firme internaționale”, a declarat vineri Gheorghe Răcaru, directorul de Strategie și Dezvoltare al grupului care se va ocupa de acest proiect, grup din care fac parte companiile Blue Air și Romstrade, deținut majoritar de Nelu Iordache.
Prima etapă înseamnă construcţia pistei, care va avea 3.200 metri. De asemenea. aeroportul va avea zece porţi de îmbarcare şi va fi unul de tip modular, permiţând astfel extinderea sa ulterioară. ”Suprafaţa va fi de 200 de hectare, investiția totală ajungând la 200 de milioane de euro”, a mai spus Răcaru. În privința traficului de călători, acesta este estimat la două milioane de pasageri (plecări).
Aeroportul va fi administrat de Infra Group, deținută de  Romstrade (75%) şi Blue Air (25%). Inițial, construcţia aeroportului a fost planificată să înceapă anul acesta, însă, a explicat Răcaru, au existat ”unele întârzieri” cu obţinerea autorizaţiilor şi avizelor.