Începand cu data de 14 Iunie 2017, i se alatură în operare şi cea de-a doua aeronavă, Marea Unire, ce urmează să opereze pentru prima dată cursa ROT 415 Bucureşti-Madrid-Bucureşti.

Aeronava Sarmisegetuza a aterizat pe aeroportul Henri Coandăîn data de 24 mai. „Revitalizarea TAROM şi repoziţionarea pe piaţă este un lucru posibil. Avem programul de guvernare care este foarte clar şi pe componenta de aviaţie – şi aici mă refer la TAROM – privind armonizarea flotei, reorganizarea companiei şi, totodată, repoziţionarea sa ca şi concept de business”, declara  ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Noile aeronave, care se vor adăuga celor 21 deja existente, au fost achiziţionate prin procedură de leasing operaţional (dry-lease), ce urmează a se desfăşura pe o perioadă de 10 ani. „Săptămâna viitoare vine a doua aeronavă TAROM, Boeing 737-800 NewGeneration. Avioanele au fost cumpărate în sistem dry lease, pe o periadă de 10 ani. Anul acesta, TAROM nu va mai înregistra pierderi, acest lucru fiind posibil cu cele două noi aeronave. De 10 ani niciun avion nu a inrat în flota TAROM, toate companiile merg pe sistemul de dry lease. Avionul nu este pentru low cost, eu sunt o persoană corpolentă şi am avut loc stau pe scaun”, preciza Răzvan Cuc.