"În acest moment, averea ţării este compusă, pe lângă imobile şi fabrici, din numai 42 miliarde de euro, din care 25,5 miliarde euro sunt reprezentaţi de banii populaţiei. Suntem o ţară foarte săracă. Aceasta este o sumă foarte mică comparativ cu averile deţinute de alte ţări, iar atitudinea rezervată a populaţiei în ceea ce priveşte investiţiile nu încurajează sporirea avutului naţional", a spus Adrian Vasilescu în cadrul conferinţei naţionale a Patronatului Societăţilor din Construcţii.

Din totalul cheltuielilor unei gospodării din România, numai un procent de 0,6% este alocat investiţiilor, respectiv achiziţionării de case, terenuri, acţiuni sau obligaţiuni de stat.

"Ca urmare, este greu de spus dacă România va reuşi să intre în zona euro în 2015, acest lucru depinzând atât de progresele pe care le vom înregistra pe plan intern, cât şi de deciziile luate la nivelul UE. Noi am făcut însă primii paşi pe calea aderării la moneda euro, prin constituirea unei comisii naţionale conduse de prim-ministrul României, dar şi prin stabilirea unui program de lucru cu obiective clare de realizat pe termen mediu", a mai spui Vasilescu, citat de Agerpres.