Declaraţia acestuia a fost făcută la postul de radio RFI şi preluată de Agerpres.

"România nu are cum să nu intre într-o recesiune statistică care să fie declarată la 31 martie. De fapt nu chiar peste câteva zile pentru că aşa e jocul statisticii, pe la jumătatea lunii aprilie vom şti exact dacă România a intrat în recesiune sau nu (…) Având două minusuri, un trimestru lângă un trimestru nu avem cum să scăpăm, vom fi în recesiune la 31 martie. Aşa cred eu", a explicat Adrian Vasilescu.

Potrivit sursei citate, în trimestrul trei al anului trecut România a consemnat o creştere economică cu mult peste medie iar aceasta a determinat un minus în ultimul trimestru din 2011 când economia s-a contractat cu 0,2%.

Pe de altă parte, consilierul guvernatorului băncii centrale a amintit că, la nivelul anului 2011, pe toate cele patru trimestre, România a consemnat o creştere a economiei de 2,5% ‘una din cele mai mari din Europa’.

"Sperăm să ieşim şi anul ăsta cu o creştere, de unu, unu şi jumăte, 1,8% iar asta înseamnă că la nivelul anului 2012 nu vom avea recesiune", a precizat Adrian Vasilescu.

Potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică, în ultimul trimestru al anului trecut PIB a scăzut cu 0,2% faţă de trimestrul anterior.