Medicul Adrian Marinescu susține că efectul vaccinării anti-covid este deja sesizabil. Totuși, el a mai adăugat că și respectarea măsurilor de prevenție sunt importante în lupta contra noului coronavirus.

Acesta susține totodată că situația va arăta din ce în ce mai bine, iar cel mai probabil, vara acestui an va fi una liniștită, în care fiecare persoană va putea să călătorească și să facă toate activitățile pe care și le dorește.

„Campania de vaccinare începe să își arate efectul. Contează și măsurile de prevenție, care în mare parte au fost respectat. (…) De acum încolo să ne așteptăm să avem o situație tot mai bună, adică o vară liniștită, să putem să facem anumite activități, să mergem în vacanță și așa mai departe”, a declarat Adrian Marinescu.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut

În același timp, medicul susține că vaccinare se resimte și în spitale. Mai exact, numărul persoanelor internate și al persoanelor infectate cu noul coroanvirus a scăzut semnificativ, iar revenirea la o viață normală, așa cum își dorește toată lumea, este din ce în ce mai aproape.

„A scăzut numărul de internări și numărul de infecții. Deja ne gândim într-un viitor apropiat la introducerea unor circuite non-COVID la reîntoarcerea, e adevărat, cu pași mărunți, la o viață normală”, a mai spus medicul Adrian Marinescu, la Alephnews. 

De menționat este faptul că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a vorbit recent și despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani. Precizările acestuia au venit după ce  compania Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului documentația pentru aprobarea vaccinului pentru aceste categorii de vârstă.

Astfel, în cazul în care vaccinul va fi acceptat, copiii care se încadrează în categoria de vârstă menționată se vor putea vaccina și ei, diminunând pericolul ca persoanele mai în vârstă să poată lua contact cu virusul prin intermediul acestora.