Victor Ponta nu are nicio șansă să obțină ce vrea de la PSD. În ciuda presei bune pe care fostul premier a avut-o în ultima vreme, puterea sa reală nu rămne alta decât cea  a unui partid nou și foarte mic.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la Pitești că nu va renunța la candidatura la prezidențiale, nu va face restructurarea așa cum vrea Pro România și este exclus să negocieze cu Victor Ponta susținerea la restructurare sau la moțiunea de cenzură. Aceasta înseamnă că alte variante, cum ar fi susținerea la prezidențiale a lui Mircea Diaconu de către triunghiul ALDE-PRO România- PSD sunt, de asemenea, excluse.

”Categoric nu voi pleca”, a declarat joi Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată de ziariști dacă va demisiona în cazul în care guvernul nu va trece de votul de încredere din Parlament cerut de Constituție în cazul schimbării structurii politice a executivului.

”Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma inițială și vom găsi o altă formulă”, a mai spus Dăncilă într-o conferință de presă la Pitești.

”Dăm dovadă de responsabilitate și de responsabilitate. Nu e vorba că ne agățăm de scaun sau nu ne agățăm de scaun, așa cum s-a vorbit în spațiul public. Doar o moțiune de cenzură poate dărâma un guvern”, a susținut Dăncilă joi la Pitești.