Având în vedere că mai sunt doar câteva săptămâni până la deschiderea noului an școlar, toți se întreabă ce îi așteaptă pe elevi. În acest context, ministrul Nelu Tătaru vine cu noi precizări.

Ministrul sănătății a anunțat că o decizie privind deschiderea noului an școlar va fi luată în a doua jumătate a acestei luni. Totodată, El a precizat că autoritățile iau în calcul mai multe scenarii, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, dar că o decizie le va fi comunicată dascălilor și elevilor în mai puțin de o lună.

Elevii nu mai vor școala online

Potrivit utlimelor informații, mai mulți elevi din București și Ilfov au pichetat sediul Guvernului pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că autoritățile nu iau o decizie clară referitoare la desfășurarea anului școlar viitor.

Ei s-au declarat nemulțumiți de cursurile pe internet și le-au cerut autorităților să adopte un plan coerent. Ei susțin că predarea online a scăzut foarte mult randamentul școlarilor, iar materia nu a fost adaptată la acest mod de predare. Cea mai potrivită metodă de desfășurare a cursurilor ar fi una care să permită accesul la internet, dar și prezența la școală, crede președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Voicu.

„Vom monitoriza cu atenție implementarea scenariilor propuse de către autorități și vom veni, la rândul nostru, cu propunere o de îmbunătățire a acestor scenarii. Ne-am dori să creăm în timpul acestui an școlar sau măcar să punem bazele unei culturi a comunicării deschise dintre elevi și profesori”, spune Vlad Voicu.